Twitter heeft een app uitgebracht die geoptimaliseerd is voor Android-tablets. Het bedrijf geeft aan al lange tijd een app voor Android-apparaten in het aanbod te hebben, maar dat deze versie geoptimaliseerd is om in de landschapsmodus van tablets te werken.

De nieuwe app van Twitter zou speciaal gemaakt zijn om het scherm goed te vullen wanneer je de tablet in landschapsmodus houdt. Hierbij zouden alle gegevens die je vaak nodig hebt standaard in beeld staan.

Wanneer je op een tweet klikt, zal de nieuwe versie van de Twitter-app voor Android-tablets de tweet uitbreiden naar de rechterzijde van het scherm, waarbij video’s, foto’s en voorvertoningen van artikelen worden weergegeven. Door nog een keer op de tweet te klikken kun je de foto of video fullscreen bekijken of kun je het hele artikel lezen.

In eerste instantie zal de app exclusief beschikbaar zijn voor de Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition volgens Twitter. Voor het einde van het jaar moeten ook andere Android-tablets ondersteund worden. Twitter werkt met Samsung samen om speciale functies aan te bieden op Samsung-tablets. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om Twitter en een andere app tegelijk te draaien, alsook tweets te sturen met daarin tekeningen die op de tablet gemaakt zijn.

Twitter heeft al een aparte versies van de iOS-app voor iPhone en iPad. Naar verwachting zal de microblogdienst binnenkort ook een volledige revisie uitbrengen voor de Android-apps.