1 min

Samsung is begonnen met de uitrol van de update naar Android 4.3 Jelly Bean voor de Galaxy S4. Het eerste land waar de update wordt uitgerold is Duitsland. Wanneer andere landen aan de beurt zijn is niet duidelijk.

Android 4.3 brengt onder andere officiële ondersteuning voor de Bluetooth Low Energy-standaard en OpenGL ES 3.0. Samsung heeft zelf ook de nodige wijzigingen en toevoegingen aangebracht. Zo komt er uiteraard ondersteuning voor de Galaxy Gear-smartwatch van het bedrijf, ook de professionele beveiliging KNOX komt beschikbaar.

Verder brengt Android 4.3 voor de Galaxy S4 (review) ook ondersteuning voor TRIM, een beter geheugenmanagement en moet het scherm van de smartphone een scherper beeld weergeven doordat de kleuren opnieuw ingesteld zijn.

Samsung is met de update naar Android 4.3 voorlopig weer helemaal bij de tijd als het de Galaxy S4 betreft. Wel is het zo dat Google naar verwachting later deze maand Android 4.4 KitKat zal presenteren, waardoor Samsung opnieuw aan de slag mag met het realiseren van een update.

Vooralsnog is de update naar Android 4.3 Jelly Bean in onze regio niet beschikbaar. Indien dit wel het geval is, kan je de update downloaden vanuit de Instellingen-app van de smartphone.