2min

Peter Chou en Cher Wang van HTC geven in een interview met The Financial Times aan dat draagbare apparatuur zoals smartwatches een belangrijk segment is voor het bedrijf, maar dat HTC niet een inferieur product gaat uitbrengen dat slechts een gimmick is. In het gesprek wordt ook een nieuwe tablet beloofd.

"Een smartwatch moet in een bepaalde behoefte voorzien, anders is het slechts een gimmick of een concept," aldus CEO Chou. De Chinese topman is van mening dat huidige smartwatches tekortkomen omdat ze niet nuttig zijn tijdens "het dagelijks leven van mensen". Chou doelt hiermee op de huidige smartwatches zoals de Samsung Galaxy Gear en Sony SmartWatch 2, welke nog weinig extra’s bieden voor de gebruiker.

HTC heeft overigens al eerder naar de mogelijkheden van smartwatches gekeken. Enkele jaren geleden heeft het bedrijf zich samen met Microsoft ook al bezig gehouden met smartwatches. Hiervan liet Chou geen resultaat zien, maar hij was wel heel duidelijk over de potentie van de smartwatch: "Mensen lachten om ons toen we met de eerste smartphone kwamen. Nu heeft iedereen een smartphone. Ik ben ervan overtuigd dat hetzelfde gaat gebeuren met de smartwatch, je moet alleen niet oordelen op basis van wat er nu op de markt is."

Chou en Wang spraken over meer dan alleen smartwatches. HTC heeft in het verleden al gewerkt aan tablets, maar heeft er geen meer gelanceerd sinds de Flyer en Jetstream, welke niet goed wisten te verkopen. De leiders van HTC geven nu aan in de toekomst weer mee te willen spelen op de tabletmarkt. "Wanneer de tablet uitkomt, zal het een mooi apparaat zijn dat de tabletmarkt zal ontwrichten."

HTC is op dit moment naar verluidt bezig met een smartphone voor Amazon.