Apple heeft een video gepubliceerd waarin wordt getoond hoe een aluminium staag wordt omgevormd naar een Mac Pro. De Mac Pro heeft een metalen behuizing met een cilindervorm en dat vereist een geheel ander productieproces dan bij de gebruikelijke desktopcomputer.

De Mac Pro werd tijdens de WWDC-conferentie voor het eerst getoond en begin deze week bevestigde Apple dat de computer in december in de winkels zal belanden. De goedkoopste configuratie krijgt al een reusachtig prijskaartje van 3.049 euro. Daar staat echter wel zeer krachtige hardware tegenover.

In de video wordt veel aandacht besteed aan de vervaardiging van de metalen behuizing die een bijzondere vorm heeft. Ook andere onderdelen zoals de verschillende moederborden en de driehoekige metalen houder waar deze op worden gemonteerd komen in beeld.

De Mac Pro is vanaf december te koop, de basismodellen zijn alvast op Apple’s website te bekijken. De Mac Pro draait standaard op Mac OS X 10.9 Mavericks (review), de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem.