min

Tags in dit artikel

,

Afgelopen zaterdagnacht is in meerdere landen de wintertijd ingegaan, zo ook bij ons. Op de meeste computersystemen verloopt deze wijziging van de tijd automatisch. Toch zijn er via gebruikers van Apple’s iOS 7 enkele gevallen bekend geworden waarbij deze tijdsovergang niet geheel vlekkeloos is verlopen.

Op een forum van Apple hebben meerdere personen vanuit verscheidene landen melding gemaakt van het niet juist doorgevoerd worden van de wintertijd op hun iOS 7-apparaat. Het zou hier gaan om de versies iOS 7.0.2 en 7.0.3, zowel op de iPhone als op de iPad.


In de gevallen waarbij de overgang naar wintertijd niet geheel vlekkeloos verliep, wordt in de Kalender-applicatie nog deels de zomertijd aangehouden. Dit is te zien in bovenstaande screenshot.

Opmerkelijk is dat niet duidelijk is of het probleem te wijten is aan Apple’s mobiele besturingssysteem of aan de telecomaanbieder van de gebruiker. Het al dan niet opduiken van de fout in de tijdswijziging blijkt namelijk per aanbieder te verschillen.

In de voorgaande jaren ging Apple eerder de mist in bij het overschakelen tussen de zomer- en wintertijd. Het is nog niet duidelijk of Apple een update zal uitbrengen om deze bug te verhelpen, zodat de Kalender-applicatie de wintertijd correct weergeeft.