Hoewel de lancering van de nieuwe 13 inch MacBook Pro Retina nog maar een week geleden heeft plaatsgevonden, zijn inmiddels de eerste klachten over het gebruik van de trackpad en het toetsenbord al opgedoken.

Op het discussieforum van Apple (link) zijn meerdere berichten geplaatst van gebruikers die melden dat hun gloednieuwe 13 inch MacBook Pro Retina op een gegeven moment vastloopt.

Het apparaat reageert vervolgens niet meer op signalen van het toetsenbord of de trackpad. Het vastlopen gebeurt op de versies met 128GB, 256GB en 512GB opslagruimte. De foutmelding die bij meerdere gebruikers verschijnt luidt: "The USB device Apple Internal Keyboard / Trackpad (Port 5 of Hub at 0x14000000) may have caused a wake by issuing a remote wakeup (2)."

De enige optie om de Macbook Pro Retina weer aan de gang te krijgen is vooralsnog door het apparaat te herstarten. Uit de berichten op het forum van Apple blijkt dat het resetten van de System Management Controller (SMC) het probleem niet oplost.

Ook is niet duidelijk of de oorzaak van het vastlopen te herleiden is tot de hardware of software. Op dit moment heeft Apple nog geen verklaring of oplossing gegeven met betrekking tot het vastlopen van de nieuwe 13 inch MacBook Pro Retina.