LG gaat mogelijk onderdelen leveren voor de iWatch van Apple. Volgens geruchten afkomstig van een anonieme bron van de Korea Herald is LG momenteel in bespreking met Apple om de voorwaarden van de samenwerking te bepalen.

Volgens een bron die bekend is met de situatie is LG in gesprek met Apple over het leveren van onderdelen die gebruikt moeten worden in de iWatch. Samsung, lange tijd een belangrijke leverancier van Apple, zal volgens de bron niet betrokken zijn bij de productie van de iWatch.

In eerste instantie zou Apple met Samsung in gesprek gegaan zijn over het leveren van de onderdelen, maar deze onderhandelingen zijn op niets uitgelopen, aldus de Korea Herald. Behalve LG maakt ook het Taiwanese RITDisplay kans om de onderdelen te mogen leveren.

Volgens geruchten is Apple al tijdenlang bezig met een iWatch, Apple’s variant op een smartwatch. Er gingen zelfs geruchten dat Apple het apparaatje nog voor het einde van het jaar zou gaan uitbrengen. Dat lijkt op dit moment niet meer haalbaar, maar dat weten we bij de jaarwisseling zeker. Apple’s CEO Tim Cook gaf aan dat Apple uiterlijk in 2014 nieuwe markten zal betreden.