1 min

In het verleden zijn er al vaker geruchten naar buiten gekomen over het nieuwe vlaggenschip van Google; de Nexus 5. Binnenkort zal er naar verwachting een einde komen aan de geruchten, als Google de Nexus 5 en Android 4.4 KitKat lanceert, wat op 15 oktober zou moeten gebeuren.

Het toestel, dat naar verwachting geproduceerd wordt door LG, zal volgens CNET vanaf 15 oktober officieel aangekondigd worden. Dit komt dan vervolgens weer overeen met eerdere berichten waarin de verwachting werd uitgesproken dat het toestel voor het einde van het jaar te koop zal zijn. De Nexus 5 zal het eerste toestel zijn waarop standaard Android 4.4 KitKat geïnstalleerd staat.

Inmiddels zijn er al zoveel geruchten naar buiten gekomen dat er al vanalles verteld kan worden over de Nexus 5. Zo zal het toestel draaien op een quadcore 2,3GHz Snapdragon 800-processor met 2GB aan werkgeheugen. Daarnaast zal het toestel uitgerust zijn met maximaal 32GB opslagcapaciteit en zal het Android 4.4 KitKat gaan weergeven op een 4,95 inch 1080p-scherm. Ook zal het standaard mogelijk zijn om het toestel draadloos op te laden. Het meest opvallende aan het toestel moet echter de prijs worden, die volgens geruchten slechts 299 dollar (omgerekend 220 euro) zal bedragen.

CNET meldde ook dat tijdens het evenement bezoekers niet alleen overladen zouden gaan worden met KitKats, maar dat er ook volop Key Lime Pies aanwezig zullen zijn. Key Lime Pie was lange tijd de codenaam voor de nieuwste versie van Android.