1 min

Het marktaandeel van de verschillende Jelly Bean-versies van Android ligt bij elkaar opgeteld inmiddels boven de 50 procent. Dat wordt duidelijk uit het maandelijkse rapport dat Google publiceert.

Android 4.1, 4.2 en 4.3 vallen onder de Jelly Bean-noemer. De varianten van Google’s mobiele besturingssysteem zijn respectievelijk goed voor 37,3, 12,5 en 2,3 procent van de toestellen waarop Android actief is.


Gezamenlijk komt het percentage daarmee op 52,1 procent. Daarmee groeit Jelly Bean voorlopig gestaag door; vorige maand stond het aandeel nog op 49 procent. Vooralsnog vinden we Android 4.4 KitKat, de nieuwste Android-variant, nog niet terug in de cijfers, wat betekent dat het marktaandeel nog onder de 0,1 procent ligt.

De marktaandelen van alle andere Android-versies bleven gelijk of zijn gekrompen. Android 2.3 Gingerbread, lange tijd de variant met het grootste marktaandeel, levert met 2,2 procent verlies het meeste in en is nu nog goed voor 26,3 procent van de markt. Daarmee is de Android-variant uit 2010 wel nog altijd goed voor de tweede plek.

De cijfers die Google publiceert zijn gebaseerd uit metingen gedurende een periode van 7 dagen in de Google Play Store. Apparaten die in deze periode de Play Store niet benaderen of niet kunnen benaderen worden zodoende niet meegeteld.