Een nieuwe maand betekent ook nieuwe gegevens over de adoptie van Android. Google kampt al jarenlang met een fragmentatie van de verschillende Android-versies en wil daar graag duidelijkheid over scheppen. Het nieuwe maandelijkse rapport toont aan dat de Jelly Bean-versies van Android nu samen goed zijn voor ongeveer de helft van alle apparaten.

Android 4.1 Jelly Bean is op dit moment de meestgebruikte variant van Google’s mobiele besturingssysteem. Deze versie staat op 36,5 procent van alle apparaten. Android 2.3 is nog altijd goed voor een groot aandeel, al zien we het wel steeds verder dalen. Vorige maand was het 30,7 procent, nu 28,5.


Het is voor het eerst dat Android 4.3 Jelly Bean in de cijfers is meegenomen door Google. De meest recente versie van Android staat inmiddels op 1,5 procent van de apparaten.

Er is wel een addertje onder het gras bij Google’s cijfers; alleen apparaten die in de afgelopen 7 dagen de Google Play Store benaderden worden meegenomen in de cijfers. De gepubliceerde cijfers kunnen dus afwijken van de werkelijkheid.