1 min

Google heeft nieuwe cijfers over de fragmentatie van Android bekendgemaakt. De verschillende Android Jelly Bean-varianten zijn inmiddels bijna goed voor 60 procent van de markt. Android 4.4 KitKat maakt ook een kleine groei door.

De drie versies die onder de Jelly Bean-noemer vallen zijn gezamenlijk goed voor 59,1 procent van alle Android-apparaten. Android 4.1 Jelly Bean is met 35,9 procent van de apparaten momenteel met afstand de vaakst voorkomende versie van het mobiele besturingssysteem.

Alle oude versies van Android moeten ten opzichte van een maand eerder inleveren. Android 2.3 Gingerbread, lange tijd de systeemversie met het grootste aandeel, levert bijna 3 procent in en staat nu op 21,2 procent. Daarmee is nog altijd één op de vijf Androids voorzien van deze versie van het mobiele besturingssysteem.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich levert overigens 1,7 procent in en lijkt daarmee inmiddels ook de daling ingezet te hebben, net als Android 4.1 Jelly Bean, dat 1,5 procent zakt. Met een aandeel van 35,9 procent is het nog altijd met afstand de vaakst voorkomende Android-versie.


De groei zit erin bij de nieuwste drie versies van Google’s mobiele besturingssysteem. Android 4.2 Jelly Bean stijgt met 2,5 procent naar een aandeel van 15,4 procent. Android 4.3 groeit 3,6 procent en is nu goed voor 7,8 procent van het geheel. Android 4.4 KitKat (review), de nieuwste telg, moet het doen met een minieme groei: 0,3 procent.