1 min

Google heeft de maandelijkse cijfers over de adoptie van de verschillende versies van Android bekendgemaakt voor begin september. Uit de cijfers valt op te maken dat de verschillende Jelly Bean-varianten samen weer een flinke groei voor hun rekening nemen.

De meest populaire versie van Android is momenteel Android 4.1 Jelly Bean, welke 36,6 procent van de apparaten voor zijn rekening neemt. Android 2.3 Gingerbread volgt met 30,7 procent. Android 4.3 Jelly Bean, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, vinden we op dit moment nog niet terug in de cijfers, wat betekent dat de adoptie lager dan 0,1 procent is. Daar zal de komende maanden ongetwijfeld verandering in komen. De verschillende varianten van Jelly Bean zijn gezamenlijk goed voor een aandeel van 45,1 procent.

Opvallend is dat Android 1.6 en 2.1 niet meer in de cijfers voorkomen, die hadden in de vorige cijfers nog 0,1 en 1,2 procent marktaandeel. De cijfers die Google verzamelt worden echter alleen vanuit de nieuwe Google Play-app gegenereerd, die niet draait op Android-varianten ouder dan versie 2.2 Froyo.