2min

Apple heeft een meerjarencontract gesloten met GT Advanced Technologies, een fabrikant die saffier in producten verwerkt. Dit zou kunnen betekenen dat de iPhone 6 wordt uitgerust met een bijna onbreekbaar saffieren beeldscherm.

Bij de iPhone 5 heeft Apple het materiaal saffier al toegepast ter bescherming van de Touch ID-sensor en de cameralens. Vandaag maakte GT Advanced Technologies, de fabrikant van dit saffier, bekend dat het voor een periode van meerdere jaren zal samenwerken met Apple.

Direct hierna ontstond het gerucht dat Apple de iPhone 6 zal uitrusten met een saffieren beeldscherm. Eerder dit jaar waren er al geluiden die wezen op het mogelijk toekomstige grootschalig toepassen van het materiaal. Het kostenefficiënt maken hiervan was altijd de grootste belemmering.

Een onderdeel van het contract dat GT Advanced Technologies met Apple heeft gesloten is dat er een fabriek zal worden opgezet alwaar het saffier zal kunnen worden geproduceerd. Deze fabriek zal in de Amerikaanse staat Arizona worden opgezet. In deze fabriek zal op grote schaal het saffier tegen relatief lage kosten kunnen worden verwerkt in producten.

Jan Brewer, de gouverneur van de staat Arizona, geeft aan verheugd te zijn over de komst van de fabriek. Met het opzetten van de fabriek worden er naar verwachting namelijk minimaal 700 banen gecreëerd voor functies in de fabriek, naast zo’n 1.300 banen die met het aanleggen van de fabriek en de bijbehorende infrastructuur te maken hebben. Apple heeft aangegeven dat de fabriek milieuvriendelijk zal worden, zo wordt er gebruikgemaakt van groene energie ter aandrijving van het geheel.