Na het succes van Google’s Nexus 7, zou de zoekgigant in mei de tweede generatie van de tablet presenteren. De nieuwe Nexus valt naar verwachting in dezelfde prijscategorie maar zal een aantal verbeteringen krijgen om mee te kunnen pronken.

De Nexus 7 bevat bijvoorbeeld de nieuwste versie van Android. Het scherm heeft een dunnere bezel en het gaat om een 1080p-paneel. Dat zijn de verwachtingen voor de nieuwe versie van de 7 inch-tablet. Daarbij speculeren bronnen ook over een upgrade van de nu al snelle quad-core processor. Met een verwachtte prijs van 199 en 249 euro valt de tablet in een aantrekkelijke prijscategorie. Google zal waarschijnlijk weer samenwerken met elektronicagigant ASUS bij de productie van de tweede generatie van de Nexus 7.

De originele Nexus 7 was het eerste model dat draaide op Android 4.1 Jelly Bean. De introductie van Android 4.1 maakte het besturingssysteem ook in termen van design en gebruikersgemak gelijkwaardiger aan Apple’s iOS. Het grote hekelpunt aan de Nexus 7 blijft de kwaliteit van het materiaal, hoewel dat misschien te verwachten valt van een budget tablet.

Van de eerste Nexus 7 zullen naar verwachting nog over de 10 miljoen stuks verkocht worden in de loop van het jaar. Het 16GB-model bleek een stuk populairder dan de 8GB-variant, wat laat zien dat consumenten niet schrikken van een kleine extra investering als het gaat om opslagcapaciteit. Als reactie op de populariteit van het 16GB-model bracht Google later een variant met 32GB uit.