1 min

Op de redactie hebben we gemerkt dat de populaire en sportieve applicatie RunKeeper zojuist een update heeft gekregen, waarmee ondersteuning voor de M7-coprocessor van de iPhone 5S wordt toegevoegd. Ook andere iPhones krijgen nieuwe functies tot de beschikking.

De M7-coprocessor in de iPhone 5S (review) is een energiezuinige chip die gedurende de hele dag de sensoren van de telefoon in de gaten houdt. Deze innovatie is voor ontwikkelaars van applicaties die iets met bewegingen doen een revolutie, omdat zij niet langer afhankelijk zijn van de handmatige invoer van gebruikers. De apps kunnen elke dag beschikken over data van de gehele dag. Zo kan de eigenaar van een iPhone 5S bijvoorbeeld bijhouden hoeveel stappen worden gezet per dag.

De update voor RunKeeper zorgt ervoor dat wandelingen automatisch worden vastgelegd zonder dat de gebruiker die handmatig hoeft op te starten zoals voorheen. Deze functie is alleen voor de iPhone 5S beschikbaar.

Oudere iPhones krijgen ook de mogelijkheid om workouts te delen via AirDrop en vriendschapsverzoeken via dat protocol te versturen. AirDrop werd geïntroduceerd in iOS 7 (review). Ook de functie om activiteiten automatisch te pauzeren -bijvoorbeeld als je voor een stoplicht staat te wachten- is volgens RunKeeper verbeterd.

De update voor RunKeeper is te verkrijgen via de App Store.