1 min

Tags in dit artikel

,

Vanaf vandaag is in de App Store de nieuwe Nike+ Move-applicatie verschenen. Deze applicatie kan middels de M7-bewegingsprocessor in de iPhone 5S gedurende de gehele dag bewegingen van de gebruiker registreren en verwerken.

Het sportieve merk Nike wist eerder al technologie te verwerken in haar producten, waardoor de bewegingen van de gebruiker gedetecteerd worden aan de hand van sensoren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de Nike FuelBand, die in samenwerking met Apple tot stand kwam.

Dankzij het gebruik van de M7-bewegingsprocessor in de iPhone 5S (review) door de Nike+ Move-applicatie, kan een dergelijke registratie van bewegingen door het toestel zelf worden bewerkstelligd. Deze M7-bewegingsprocessor is gekoppeld aan de sensoren in de iPhone 5S, zoals de gyroscoop, de accelerometer en het kompas. Doordat deze taken worden overgeheveld van de reguliere processor naar een energiezuinige variant, blijft het energieverbruik binnen de perken.

Op het moment dat de Nike+ Move-applicatie voor het eerst wordt geactiveerd, zal er gebruik worden gemaakt van de informatie die reeds opgeslagen is door de M7-bewegingsprocessor en kan dus als het ware in het verleden worden teruggekeken.

De applicatie is reeds in de Amerikaanse App Store verschenen, op het moment van schrijven zien we de app nog niet in de Nederlandse variant.