2min

RunKeeper heeft een nieuwe applicatie gelanceerd. Breeze is momenteel exclusief verkrijgbaar voor iOS en maakt gebruik van de co-processor in de Apple A7-chipset die zich bevindt in de iPhone 5S om tegen een laag energieverbruik stappen te tellen.

De applicatie RunKeeper is één van de populairste applicaties voor het vastleggen van sportieve activiteiten zoals fietsen, hardlopen en wandelen. Nu breidt RunKeeper het aanbod uit met een app die zich specifiek op dagelijkse activiteit richt. Breeze maakt gebruik van de co-processor in de iPhone 5S (review) om vast te stellen hoeveel stappen een gebruiker dagelijks zet. Je hoeft overigens niet zo gek te lopen als de man in de video.

Gebruikers die Breeze installeren zullen na toestemming te verlenen direct inzicht krijgen in de activiteit op de laatste zeven dagen, dit is namelijk al vastgelegd door de iPhone. Breeze onderscheidt zich door de interface eenvoudig te houden en voor elke dag persoonlijke doelen te stellen. Daarbij wordt ook aangegeven hoe je ervoor staat op het moment dat je de app bekijkt.

Breeze probeert gebruikers zover te krijgen om de applicatie regelmatig te openen door verspreid over de dag enkele push-berichten te versturen. Daarbij wordt bijvoorbeeld vermeld dat je wel of niet goed bezig bent. Dat kan ook gevaarlijk zijn als gebruikers vinden dat er teveel berichten worden getoond. RunKeeper heeft aangegeven deze notificaties zo hulpzaam mogelijk te willen maken.

Uiteindelijk zal Breeze weer verdwijnen omdat de app geïntegreerd moet worden met de normale RunKeeper-applicatie. Ook wil RunKeeper ervoor zorgen dat Breeze op meer apparaten beschikbaar komt.

Breeze is gratis te downloaden vanuit de App Store, voor het gebruik is een iPhone 5S benodigd.