2min

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat Apple naast een krachtige A7-processor, ook een M7-coprocessor heeft verwerkt in de iPhone 5S. Vanaf vandaag is er een nieuwe applicatie verkrijgbaar die ontwikkeld is door ProtoGeo. De Moves-applicatie registreert iedere gemaakte beweging en verwerkt deze in een overzichtelijk schema.

Met de komst van de M7-coprocessor heeft Apple voor ontwikkelaars een mogelijkheid aangeboord om met tal van nieuwe applicaties te komen. De M7-bewegingsprocessor behandelt de rekenkundige taken voor de verwerking van signalen die binnenkomen vanuit sensoren als de gyroscoop, accelerometer en het kompas. De iPhone 5S (review), iPad Air (review) en de iPad mini 2 zijn met deze bijzondere processor uitgerust. Een groot voordeel is dat dankzij deze processor flink wat energie kan worden bespaard.

Hoewel er applicaties zijn die met behulp van externe polsbandjes bewegingsinformatie verzamelen, is dit dankzij de M7-bewegingsprocessor niet meer noodzakelijk. Ontwikkelaar ProtoGeo is zeer te spreken over deze technologische ontwikkeling van Apple. Met de nieuwste versie van de Moves-applicatie wordt de batterij minder zwaar belast, dankzij de samenwerking met de M7-bewegingsprocessor.

Door het gebruiken van de Moves-applicatie kan de gebruiker een inzicht krijgen van specifieke informatie omtrent afgelegde afstand te voet of fiets. Hiervan kan vervolgens een overzicht van bijvoorbeeld een week of maand worden verkregen.

ProtoGeo’s CEO Sampo Karjalainen verkondigt: "Een probleem van de M7-bewegingsprocessor is dat het geen complete oplossing is. De M7 herkent namelijk wel een lopende beweging, maar geen fietsende beweging. Wij zijn echter vanaf het begin bezig geweest om dit wel mogelijk te maken." ProtoGeo heeft daarom een deel van de eigen techniek gebruikt, naast die van Apple.

Vanaf vandaag is in de Apple Store versie 2.0 van de Moves-applicatie te vinden. Deze versie maakt gebruikt van de M7-bewegingsprocessor en vereist dus niet per se meer een polsbandje. Ook is de applicatie beschikbaar voor mobiele apparaten zonder deze processor.