1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Met een update die vandaag door Google is uitgebracht, worden nieuwe functies aan de Glass-bril toegevoegd. Zo wordt het mogelijk om naar je huis en werk te navigeren en kan er een agenda bijgehouden worden.

Inmiddels zijn er al mensen die beschikken over Google Glass. Google heeft al 10.000 brillen verkocht aan ontwikkelaars, bekendheden en wedstrijdwinnaars. Deze mensen krijgen geregeld updates binnen om nieuwe functionaliteit te introduceren. Gisteren is er een nieuwe update beschikbaar gekomen, die het voor de gebruikers mogelijk maakt om een agenda bij te houden en om te navigeren naar huis of werk.

Door te zeggen "Okay Glass, …." kunnen allerlei taken uitgevoerd worden door de bril. Het is nu dus mogelijk om te zeggen "Okay Glass, Google my agenda". Vervolgens zal de bril je agenda met je afspraken laten zien. Ook is het mogelijk om te vragen aan de bril om de afspraken van een bepaalde maand te laten zien.

Door "Okay Glass, get directions to home" te zeggen zal de bril ook de mogelijkheid hebben om naar huis te navigeren. Dit werkt overigens ook met navigatie naar het werk toe. Google kan met Google Now bepalen waar je woon- en werkadres is.