De Moto X van Motorola lijkt nog niet het succes te behalen waarop van tevoren duidelijk gehoopt werd. Volgens Strategy Analytics zijn sinds de lancering in augustus pas zo’n 500.000 exemplaren van de aanpasbare telefoon verkocht.

De aanloop naar de lancering van de Moto X verliep gespannen. Er lekten veel details over de telefoon uit, maar ook werd duidelijk dat Google’s verwachtingen van de smartphone hooggespannen waren. Met een verkoop van slechts 500.000 exemplaren in de eerste maanden lijken die verwachtingen niet ingelost te worden.

Google wilde met de Moto X de hegemonie van Apple’s iPhone- en Samsung’s Galaxy-lijn doorbreken en meer variëteit op de markt brengt. Dat plan lijkt vooralsnog in duigen te vallen, mits de cijfers van Strategy Analytics kloppen. Google betaalde 12,5 miljard voor de overname van Motorola, maar de divisie is voorlopig nog steeds goed voor aanzienlijke verliezen.

In Europa is de Moto X niet uitgebracht. Of dat nog zal gebeuren is onduidelijk. Later vandaag zal de Moto G worden aangekondigd, wat een goedkopere variant van de Moto X zal zijn. Dit toestel komt wel naar Europa, maar of ook België en Nederland worden aangedaan is nog afwachten.