2min

Macy’s gaat beginnen met een test waarbij je iPhone je helpt bij het winkelen. Wanneer je met je iPhone de winkel binnenloopt, wordt je telefoon door een iBeacon geactiveerd en wordt de klant een overzicht van aanbiedingen getoond.

Macy’s is een groot Amerikaans warenhuis met onder andere filialen in New York en San Francisco. Het warenhuis begint binnenkort met een test waarbij de iBeacons-mogelijkheid van de iPhone wordt gebruikt. Wanneer een klant met een iPhone met iOS 7 (review) de winkel inloopt krijgt hij of zij een melding op zijn of haar telefoon. Hiervoor moet de gebruiker wel de Shopkick-app hebben.

De Shopkick-app is een app die het mogelijk maakt om vanuit thuis al te winkelen. Wanneer de gebruiker in de winkel aankomt, wijst de app de gebruiker op welke spullen in de winkel te koop zijn welke de gebruiker eerder in het verlanglijstje van de app heeft gezet. Ook wijst de app shoppers op aanbiedingen.

Op dit moment is de test nog vrij beperkt. Macy’s zal alleen wanneer de gebruiker in de winkel komt een bericht sturen. In de toekomst is het de bedoeling dat er per afdeling berichten verstuurd worden naar de iPhone. Mocht uit de test blijken dat Macy’s door de iBeacons meer verkoopt, dan is het heel aannemelijk dat de winkelketen doorgaat met het aanbieden van de dienst.

Op dit moment zijn er slechts twee Macy’s filialen die iBeacons ondersteunen. Deze zijn te vinden op Herald Square in New York of op Union Square in San Francisco.