Met het actief toepassen van iBeacons-functie zou Apple in haar Apple Stores in de Verenigde Staten potentiële klanten productgerichte informatie naar hun iPhone kunnen sturen, wanneer zij zich in de buurt van een product bevinden.

De iBeacons-functie maakt gebruik van een energiezuinige Bluetooth-verbinding. Met behulp van Bluetooth Low Energy (BLE) is het mogelijk de locatie van een smartphone zeer nauwkeurig te bepalen. Momenteel bevindt deze functie zich in de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C (review) en iPhone 5S (review).

Naar verluidt zou Apple binnenkort een groot aantal iBeacons-zenders installeren in de Apple Stores in de Verenigde Staten. Hierbij zouden deze zenders worden geplaatst nabij bepaalde Apple-producten. Wanneer een potentiële klant vervolgens langsloopt, zou de zender contactmaken met de iPhone en hier specifieke informatie over het product verstrekken.

Deze extra toegevoegde interactie zal vermoedelijk worden geïntroduceerd in een komende versie van de Apple Store-applicatie. In samenwerking met het mobiele besturingssysteem iOS 7 (review) en een ingeschakelde Bluetooth-verbinding zouden bezoekers van de Apple Stores vervolgens gebruik kunnen maken van de mogelijkheid tot het ontvangen van extra verkoopinformatie.

Het is niet bekend of dergelijke iBeacons-zenders ook in Apple Stores in Europa zullen worden geplaatst. Dit zal waarschijnlijk afhangen van hoeverre het concept succesvol zal blijken in de Verenigde Staten.