Volgens de Associated Press zijn vanaf vandaag alle 254 Apple Stores in de Verenigde Staten uitgerust met iBeacons-zenders. Hiermee kan er op het individu afgestemde productinformatie worden aangeboden.

Een maand geleden ontstonden de eerste geruchten dat Apple haar fysieke winkels wilde gaan uitrusten met iBeacons-zenders. Door de iBeacons-functie is het dankzij de energiezuinige Bluetooth Low Energy-standaard (BLE) mogelijk om de locatie van de smartphone op korte afstand te bepalen. De functie werkt op de iPhone 4S, iPhone 5C (review) en iPhone 5S (review) waarop iOS 7 (review) is geïnstalleerd.

Vanaf vandaag zou Apple daadwerkelijk gestart zijn met het activeren van de iBeacons-zenders in haar 254 Apple Stores, verspreid over de Verenigde Staten. Volgens de Associated Press zullen bezoekers van Apple Stores vanaf vandaag op hun iPhone specifieke productinformatie kunnen ontvangen. Hiervoor dient de speciale Apple Store-applicatie geïnstalleerd te zijn en dient er toestemming te zijn verleend door de gebruiker om gelokaliseerd te worden door Apple.

Wanneer de gebruiker zich in de Apple Store bevindt, kan deze aan de hand van zijn of haar locatie een bericht ontvangen. Wanneer de gebruiker in de buurt van de nieuwste iPhone staat, kan bijvoorbeeld worden gevraagd of deze het huidige model wil upgraden. Indien de gebruiker hierin geïnteresseerd is, kan worden weergegeven wat hiervoor de meerprijs zal zijn.

Eerder deze week demonstreerde Apple de werking van zo’n twintig geplaatste iBeacons-zenders in de Apple Store in New York. Enkele hiervan zijn speciaal opgestelde Bluetooth-zenders, terwijl andere worden aangestuurd vanuit reeds geïnstalleerde iPads. Afhankelijk van de sterkte van het waargenomen Bluetooth-signaal, kan op nauwkeurige wijze de locatie van de smartphone van de Apple Store-bezoeker worden bepaald.

Eind vorige maand begon warenhuis Macy’s ook met het testen van iBeacons.