De applicatie Placed geeft gebruikers de mogelijkheid om iBeacons voor persoonlijk gebruik in te stellen. Met Placed wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met een iBeacon een timer in te stellen, de mogelijkheden lijken legio.

Of iBeacons uiteindelijk de ondergang van NFC betekent is voorlopig nog even de vraag, maar met Placed wordt opnieuw een functie van de standaard overgenomen. Vooralsnog werd vooral op toepassingen in winkels gericht, maar dat er meer mogelijk is was al langere tijd duidelijk.

Met Placed kan de gebruiker een specifieke iBeacon koppelen aan een applicatie, waardoor deze wordt opgestart zodra de iBeacon gescand wordt. Als je bijvoorbeeld de koelkast opent, kan je iPhone direct een app met je boodschappenlijstje tevoorschijn toveren. Ga je met je Apple TV naar een film kijken, dan wordt de Remote-app opgestart.

Als de iPhone vergrendeld is en in de buurt van een iBeacon komt, wordt een push-bericht op het scherm geplaatst. Open je dat push-bericht, dan wordt de gekoppelde app geopend. Momenteel wordt een beperkt aantal applicaties ondersteund.

Het gaat onder andere om applicaties van Apple zelf, zoals Klok, Remote en Safari. Maar ook apps van derden zijn van de partij, bijvoorbeeld Fantastical, Waymate en Wunderlist. In principe werkt elke app die met aangepaste links overweg kan.