De iPhone 5S en iPad Air lijken hun voorgangers qua verkopen duidelijk te overtreffen. Het lukt Apple ditmaal ook goed om aan de vraag naar de toestellen te voldoen. Dat meldt Fiksu, een bedrijf dat het gebruik bijhoudt van iOS-apparaten die gebruikmaakt van apps die met diens SDK zijn gemaakt.


iPhone 5S en iPhone 5C
69 dagen na de lancering van de iPhone 5S (review) is Apple’s nieuwe vlaggenschip goed voor 8,12 procent marktaandeel onder de gebruikte iPhones. Bij de iPhone 5 bedroeg dat percentage na hetzelfde tijdsbestek 6,49 procent. De iPhone 5C (review) doet het met precies 3 procent overigens een stuk minder goed. De nieuwe iPhones zijn gezamenlijk dus goed voor 11,12 procent van het totale aantal iPhones.

Per dag worden zo’n 500.000 exemplaren van de iPhone 5S geproduceerd bij assembleur Foxconn, meldt The Wall Street Journal. Dat is de hoogste dagelijkse productie ooit, van welke smartphone dan ook. Apple kent met de iPhone 5S relatief weinig productieproblemen en de grotere beschikbaarheid draagt zeker bij aan de snellere adoptie.


iPad Air en iPad mini 2
De iPad Air (review) is nu 27 dagen beschikbaar en overtreft zijn voorganger met het grootste gemak. De tablet is nu verantwoordelijk voor een aandeel van 2,62 procent, wat bij de iPad 4 nog 0,82 procent was na die tijdsperiode.

De iPad mini 2 (review) is pas 16 dagen beschikbaar en doet het ongeveer evengoed als zijn voorganger, met marktaandelen van respectievelijk 0,49 en 0,39 procent.

Interactieve grafieken van de verkopen zijn te zien op de website van Fiksu.