Uit onderzoek een onderzoek over 35 landen kan Counterpoint Research concluderen dat Apple nog steeds prima zakendoet met de iPhone 5S die het in september 2013 uitbracht. In de maand mei is het toestel nog altijd de bestverkochte smartphone op de markt.

Uit het lijstje van Counterpoint Research is duidelijk op te maken hoe eenduidig de smartphonemarkt nog altijd is: er zijn maar drie merken in te vinden. De iPhone 5S (review) wordt volgens Counterpoint op gepaste afstand gevolgd door maar liefst drie toestellen van Samsung, respectievelijk de Galaxy S5 (review), Galaxy S4 (review) en Galaxy Note 3 (review). Opvallend is ook de vermelding van de iPhone 5C (review), waarvan steeds wordt verondersteld dat het toestel qua verkopen tegenvalt.


Samsung lijkt het dus ook niet verkeerd te doen, maar moest onlangs wel minder rooskleurige cijfers presenteren. Het Chinese bedrijf Xiaomi zou daar wel eens een aanzienlijk aandeel in kunnen hebben gehad. Dit bedrijf doet erg goede zaken in Aziatische landen, waar Samsung traditioneel ook sterk is. Tevens is Xiaomi van plan om flink uit te breiden naar nieuwe markten.

Counterpoint meldt dat de Sony Xperia Z1 (review) net buiten de toptien is geëindigd, net als de Motorola Moto G (review) en de LG G2 (review). Het onderzoeksbureau heeft echter vooral grote verwachtingen van de Nokia X, die de afgelopen maanden flink is op komen zetten.