1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De iPhone 5C blijkt het meest populair te zijn onder nieuwe iPhone-gebruikers. Toch is het de iPhone 5S die volgens Apple’s CEO Tim Cook het grootste gedeelte van de verkoopcijfers op zich heeft genomen. Wel bedraagt het totaal aantal verkochte iPhones minder dan de verwachte 55 miljoen exemplaren.

Hoewel voor consumenten die voor het eerst een iPhone aanschaffen de iPhone 5C (review) het meest populair is, blijken de verkoopcijfers van dit exemplaar Apple toch tegen te vallen. De iPhone 5S (review) bleek echter juist vaker verkocht te zijn dan aanvankelijk werd verwacht door het bedrijf. Dat verklaarde Apple’s CEO Tim Cook tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Toch waren de verkoopcijfers van de iPhones in totaal lager dan de door analisten voorspelde 55 miljoen stuks.

Het afgelopen kwartaal wist Apple een totaal aantal van circa 51 miljoen iPhones te verkopen. Mede door het grote en doorgaans financieel aantrekkelijkere aanbod van Android-toestellen heeft de iPhone 5C het onderspit moeten delven. Tevens zou het prijsverschil met de iPhone 5S te klein zijn om de iPhone 5C daadwerkelijk onderscheidend te positioneren.

Over het jaar 2013 gemeten wist Apple 153,4 miljoen iPhones te verschepen. Dit was een jaar ervoor 135,8 miljoen stuks. De enorme groei van circa 46 procent die in 2012 nog werd behaald, slonk gedurende 2013 naar slechts 13 procent. Overigens heeft Apple niet specifiek de verkoopcijfers tussen de verschillende iPhone-modellen onderling bekend gemaakt.