Volgens een rapportage van DDaily is Samsung begonnen met het op grote schaal produceren van de 5,25 inch AMOLED-schermen voor de Samsung Galaxy S5. Eerder gingen er al geruchten dat de productie hiervan eind december zou beginnen.

Samsung is naar verluidt op grote schaal begonnen met het produceren van de schermen voor de Galaxy S5. Het scherm van de Galaxy S5 moet een resolutie krijgen van 2.560 bij 1.440 pixels, wat gelijk staat aan een 2K-resolutie en een pixeldichtheid van 560 ppi. Volgens geruchten zal er ook een LCD-variant van het toestel op de markt komen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal het toestel echter niet beschikken over een gebogen scherm, wat ook wel eens is beweerd. Samsung zou nog niet de capaciteit hebben om een vlaggenschip met een gebogen toestel op de markt te kunnen brengen.

Behalve dit indrukwekkende scherm, zal het toestel uitgerust zijn met een Snapdragon 800/805-processor of een 64 bit Exynos-processor. Standaard zal het toestel volgens de geruchten uitgerust zijn met 3GB werkgeheugen en een 16 megapixel camera. Behalve de hardware zal ook de software een update krijgen. De Samsung Galaxy S5 moet geleverd worden met Android 4.4 Kitkat (review).

Er gaan al lange tijd geruchten over een metalen behuizing voor de Samsung Galaxy S5. Het is echter nog niet duidelijk of het toestel nou wel of niet hierover zal beschikken