2min

Tags in dit artikel

,

Volgens een betrouwbare Twitterbron zou het Finse Nokia nog steeds werken aan een smartphone uitgerust met het mobiele besturingssysteem Android van Google. Hiermee zou de Finse fabrikant voor het eerste sinds tijden afwijken van de samenwerking met Microsoft.

De doorgaans betrouwbare Twitteraar @Evleaks plaatste eind november al een foto van een nog onbekende Android-smartphone, uit de handen van Nokia. Volgens meerdere bronnen betreft het hier een Android-smartphone met de codenaam Normandy, waaraan momenteel nog altijd "op volle kracht" aan gewerkt wordt.

Nokia zou hier mogelijk een afgesplitste versie van Android op gaan draaien, vergelijkbaar met Amazon’s Kindle Fire. Het is onduidelijk of Nokia de telefoon nog zal kunnen lanceren voordat de hardware-afdeling wordt overgenomen door Microsoft.

Op de gelekte afbeelding is een Nokia-smartphone te zien die de uitstraling heeft van de bekende Lumia-serie. Aan de voorzijde zijn geen fysieke knoppen te bemerken. Het apparaat zal dus waarschijnlijk zijn voorzien van de bekende aanraakgevoelige knoppen die zich onderin het beeldscherm bevinden.

De Nokia Normandy zal naar verluidt een budgettoestel worden, waarmee de Finse fabrikant haar gebruikers een alternatief wil bieden voor de bestaande goedkope Asha-lijn. Enkele populaire applicaties, waaronder Skype, zouden door het toestel worden ondersteund.

Het is niet bekend wanneer Nokia het toestel precies zal uitbrengen en welke naam dit toestel officieel zal gaan krijgen. Wel beweren enkele bronnen dichtbij Nokia dat het van plan is om het toestel in 2014 te lanceren. Als Nokia de lancering niet laat plaatsvinden voor de overname van Microsoft, lijkt het ondenkbaar dat deze überhaupt nog zal plaatsvinden. Tenzij het toestel wordt uitgebracht met Microsoft’s eigen Windows Phone-besturingssysteem.