2min

Tags in dit artikel

, ,

LG heeft in Korea de LG Gx aangekondigd. Dit toestel met een 5,5 inch-scherm is qua specificaties erg vergelijkbaar met de LG Optimus G Pro, maar heeft een aantal functies die dit toestel nog niet had.

Afgelopen week wist Pocket Droid al geprint promotiemateriaal in handen te krijgen van een toestel waar tot dan toe niemand van had gehoord; De LG Gx. Inmiddels heeft de fabrikant het toestel aangekondigd tijdens een evenement en worden de specificaties die eerder al door Pocket Droid werden genoemd bevestigd.

De LG Gx heeft een 5,5 inch Full HD IPS-scherm en maakt gebruik van een quad-core Snapdragon 600-processor. Daarnaast heeft het toestel een 13 megapixel camera, een opslagcapaciteit van 32GB, 2GB werkgeheugen en een 3.140 mAh batterij.

Deze specificaties komen erg overeen met de specificaties van de LG Optimus Pro G (review). Het toestel zal dan ook vrijwel hetzelfde zijn en zichzelf alleen onderscheiden door het ontwerp en een paar opties die niet aanwezig waren bij de LG Optimus G Pro.

Eén van de functies die niet te vinden was in de LG Optimus G Pro maar wel in de LG Gx is de mogelijkheid om twee keer op het scherm te kloppen op het moment dat het toestel op stand-by staat, om het scherm te doen ontwaken. Deze functie zagen we eerder ook al in de LG G2 (review).

Daarnaast is het met de LG Gx mogelijk om deze aan te sluiten op je LG Smart TV. Hierdoor kan informatie weergegeven worden op het scherm van je televisie, op het moment dat je gebeld wordt of een bericht ontvangt.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of en wanneer het toestel in de Benelux zal verschijnen.