2min Devices

Moto X beschikbaar met afwerking van bamboe

Motorola biedt de consument een nieuwe optie wat betreft het aanpassen van het uiterlijk van de Moto X, het vlaggenschip van de Google-dochter. Sinds gisteren kan er gekozen worden om dit toestel te voorzien van een achterkant, gemaakt van bamboe.

Met behulp van de zogenaamde Moto Maker kunnen bezoekers van de Motorola-website die geïnteresseerd zijn in de Moto X deze naar eigen voorkeuren samenstellen. Zo kan er gekozen worden om de smartphone van verschillende kleuren te voorzien, de gewenste opslagcapaciteit aan te geven en een eigen korte tekst op de achterzijde te laten graveren.

Nieuw is echter dat er nu ook gekozen kan worden om de achterzijde van de Moto X van een bamboe-afwerking te voorzien. Hiermee zal de achterkant daadwerkelijk van deze houtvorm gemaakt zijn, waardoor ieder toestel tot op zekere hoogte nog unieker zal worden. Deze optie is geplaatst in de categorie Natuur. Andere bestaande categorieën zijn koel, warm en neutraal. Met de keuze van een bamboe-afwerking wordt het prijskaartje van de Moto X met 100 dollar duurder, dit is omgerekend zo’n 73 euro.

Dat een achterkantje gemaakt van bamboe nogal gewild is, blijkt uit het feit dat deze afwerking op moment van schrijven niet meer beschikbaar is. Het is niet wanneer deze optie weer beschikbaar zal zijn. Eerder meldde de website The Verge al dat er een extra levertijd verbonden was aan de bamboe-afwerking. Consumenten zouden niet eerder dan januari het zelf samengestelde toestel thuisgestuurd krijgen.

De Moto X is vooralsnog enkel in de Verenigde Staten te verkrijgen.

Bron:MotoMaker