LG gaat voor de eerste keer in de geschiedenis een Chrome OS-apparaat uitbrengen. Het gaat daarbij om een desktopsysteem met een 21,5 inch Full HD-scherm. LG zal het apparaat officieel presenteren tijdens de Consumer Electronics Show 2014.

LG heeft aangekondigd dat het tijdens de CES 2014 de eerste Chrome OS-desktopcomputer van het merk zal presenteren. Volgens LG’s Hyuong-sei-Park zal de desktop computer simpliciteit, kracht en een goed design gaan combineren.

De all-in-one van LG zal beschikken over een 21,5 inch Full HD IPS-scherm. Als processor gebruikt de computer een Intel Celeron. Het apparaat zal verder uitgerust zijn met 2GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16GB. Om het geheel af te maken integreert LG tevens een 1,3 megapixel-webcam en microfoon voor videogesprekken, 5 watt-speakers, een toetsenbord en een muis.

Dat LG begint met het uitbrengen van Chrome OS-apparaten komt niet als een verrassing. In januari 2012 heeft het bedrijf een deal gesloten met Microsoft, waardoor het voortaan toegestaan was dat LG andere besturingssystemen gebruikt voor diens apparaten. Daarnaast heeft LG recentelijk de merknamen ChromeOne, ChromeDesk en ChromeStation aangevraagd.

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer het apparaat in de winkel zal liggen en hoeveel het moet kosten. Gezien de trend om computers die op Chrome OS (review) draaien goedkoper te maken, is er een goede kans dat het toestel zeer betaalbaar zal worden.

Het is niet duidelijk of LG’s eerste Chrome OS-desktopcomputer ook in de Benelux uitgebracht zal gaan worden.