2min Devices

KitKat-update Moto G verschijnt eerder dan gepland

De uitrol van de update van het mobiele besturingssysteem Android 4.4.2 KitKat voor de Moto G is gisteren begonnen. Dat meldde de fabrikant Motorola op haar officiële blog en daarmee loopt het bedrijf voor op schema.

De Moto G werd vorige maand door Motorola gelanceerd. Dit toestel kan worden beschouwd als het kleinere broertje van de Moto X. Voor een bedrag van 199 euro is de Moto G ook reeds in de Benelux te verkrijgen. Deze smartphone heeft uit de fabriek Android in versie 4.3 meegekregen. Recentelijk werd al bekendgemaakt dat een upgrade naar de KitKat-versie van Android zal worden uitgerold in het voorjaar van 2014.

Hoewel de uitrol van een dergelijke update doorgaans op zich laat wachten, zorgt Motorola wat dat betreft voor een verrassing. Gisteren kondigde de dochteronderneming van Google namelijk aan dat de update naar Android versie 4.4.2 (review) voor de Moto G is begonnen. Met de update van het mobiele besturingssysteem zijn er verschillende aanpassingen verricht op het gebied van de grafische weergave en functionaliteit.

De Moto G beschikt inwendig onder andere over een Snapdragon 400-chipset die geklokt is op 1,2 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslagcapaciteit. Het 4,5 inch-beeldscherm levert een HD-resolutie.

Bron:MotorolaBlog