1 min

Microsoft heeft software gelanceerd waarmee gebruikers op eenvoudige wijze zelf applicaties voor Windows 8 kunnen creëren. Voor het gebruiken van deze applicatie met de Project Siena is geen diepgaande programmeerkennis vereist.

Wie denkt dat het maken van applicaties enkel is weggelegd voor degenen met een jarenlange ervaring met programmeren, hebben het mis. De softwaregigant Microsoft biedt met Project Siena een platform voor gebruikers die graag zelf op eenvoudige wijze applicaties willen maken. Het betreft hier applicaties die geschikt zijn voor het besturingssysteem Windows 8 (review) en nieuwer.

In Project Siena kunnen gebruikers overzichtelijk en op grafisch niveau aan de slag met het ontwerpen van een eigen Windows 8-applicatie. Dit kan vanaf de desktopcomputer met muis en toetsenbord, maar ook vanaf een tablet. Het programma maakt gebruik van de programmeertalen HTML5 en JavaScript. Ook is het compatibel met inhoud vanuit Azure, Excel, RESTful, RSS en SharePoint.

Wanneer de eigen ontworpen applicatie voltooid is, kan de gebruiker deze direct zelf gaan gebruiken of delen met de rest van de wereld. De bètaversie van Project Siena is te downloaden vanuit de Microsoft Windows Store.