1 min

Volgens een rapport van The Korea Herald zal de Samsung Galaxy S5 niet gaan beschikken over een gebogen of flexibel scherm. Volgens een bron die bekend is met de zaak kan Samsung nog niet snel genoeg gebogen schermen produceren voor een lancering van een vlaggenschip.

Volgens bronnen uit de industrie die bekend zijn met de situatie, zal de Samsung Galaxy S5 niet beschikken over een flexibel of gebogen scherm. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Koreaanse fabrikant deze schermen momenteel nog niet snel genoeg kan produceren.

Volgens Kim Jong-Hyun, een analist van het in Seoul gesitueerde Eugene Investment & Securities, zal eind volgend jaar een toestel gepresenteerd worden dat wel over een gebogen scherm beschikt. Het zal echter niet om een vlaggenschip gaan, maar om variant.

Op dit moment kan Samsung 50.000 flexibele schermen per maand produceren. Dit is bij lange na niet genoeg om de miljoenen toestellen die Samsung in de Galaxy S-lijn verwacht te verkopen te produceren. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook de Samsung Galaxy S5 veelvuldig verkocht worden.

Behalve het feit dat niet genoeg schermen geproduceerd kunnen worden is er nog een probleem voor Samsung. Op dit moment zien mensen de voordelen van gebogen schermen nog niet. Dat betekent dat het voor veel mensen geen prioriteit zal zijn. Samsung wil niet riskeren dat de technologie niet populair blijkt te zijn en het vlaggenschip van het bedrijf daardoor faalt.