De Canadese fabrikant BlackBerry zou het plan om twee nieuwe smartphones uit te brengen, terug in de ijskast hebben gezet. Afgelopen vrijdag werd uit het meest recente kwartaalverslag al duidelijk dat BlackBerry een megaverlies kon noteren.

Afgelopen vrijdag presenteerde het Canadese BlackBerry het financiële verslag van het derde kwartaal. Hieruit bleek dat het bedrijf gedurende die periode een omzet wist te genereren van een relatief lage 1,2 miljard dollar, met een verlies van maar liefst 4,4 miljard dankzij eenmalige afschrijvingen. Het aantal verkochte toestellen kwam niet verder dan een schamele 1,9 miljoen exemplaren. Het nieuws dat als positief gezien kan worden is de samenwerking die BlackBerry aan is gegaan met Foxconn.

In het betreffende verslag werd eveneens aangegeven dat de Canadees de plannen omtrent het uitbrengen van twee nieuwe smartphones heeft geannuleerd. Volgens The Wall Street Journal zou het hier gaan om de Café en de Kopi. Beide zouden budgettoestellen zijn die gericht waren op opkomende markten. Wanneer deze lancering aanvankelijk plaats zou vinden, is niet bekend.

De eerste budgettoestellen die door een samenwerking met Foxconn tot stand zullen komen, worden omstreeks april 2014 verwacht. Hierbij zal een toestel met de codenaam Jakarta de eerste worden, aldus BlackBerry’s CEO John Chen. Het is volgens Chen de bedoeling dat Foxconn uiteindelijk verantwoordelijk zal worden voor alle apparaten van BlackBerry.

Toch zou de Canadese Fabrikant naar verluidt momenteel zelf nog werken aan twee high-end modellen, met de codenamen Ontario en Windermere.