2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft een patent aangevraagd voor een technologie waarmee het mogelijk wordt om foto’s te taggen met behulp van je stem. Hierdoor is het later mogelijk een foto te beschrijven en je mobiele apparaat zoekt dan automatisch naar foto’s die aan de beschrijving voldoen.

Door dingen in je foto te taggen wordt het makkelijker om later nog bepaalde foto’s terug te vinden, maar als je iedere foto die je maakt moet gaan taggen dan ben je veel tijd kwijt. Apple heeft een nieuwe technologie gepatenteerd die dit sneller en makkelijker mogelijk maakt.

Met de nieuwe technologie van Apple is het mogelijk om foto’s te taggen door met natuurlijke taal de foto te beschrijven. Hierbij worden er nog gegevens aangevuld door gebruik te maken van sociale media en andere bronnen.

Effectief zorgt de technologie ervoor dat er woorden uit je beschrijving worden gehaald die daarna als tag-woorden worden gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te zeggen: "Dit zijn wij op het strand." Door de technologie wordt direct het strand getagged. Vervolgens wordt er via sociale media gekeken of het bekend is met wie je die dag samen was. Hierdoor kunnen ook andere personen getagged worden.

Behalve bovenstaande mogelijkheid zorgt de technologie van het patent er ook voor dat gezichten herkend kunnen worden. Hierdoor worden personen en locaties automatisch getagged in je foto’s.

Op dit moment is er nog niet met zekerheid te zeggen dat in de toekomst de technologie aan iOS zal worden toegevoegd, Apple patenteert wel vaker technieken die niet in eindproducten zijn terug te vinden.