Apple heeft een patent aangevraagd voor software die automatisch de beste foto uit een serie selecteert. Door middel van verschillende parameters kiest de software de foto die kwalitatief het best is.

Het patent is met de naam Beeld vastlegapparaat dat continue beelden vastlegt nogal een mond vol. De methode selecteert automatisch de beste foto in de buffer, volgens het Amerikaanse patent dat in oktober 2012 al is aangevraagd.

Door te kijken naar belichting, resolutie, contrast, dynamiek en kleurweergave zou de software in staat zijn de beste foto te selecteren. Een alternatieve functie laat de gebruiker zelf kiezen uit de genomen foto’s, die de software chronologisch presenteert. Dat deel van het patent is echter al beschikbaar in andere applicaties, zoals Paparazzi.

De gulden middenweg klinkt misschien nog het best. Daarmee kan de gebruiker zelf kiezen welke foto het best gelukt is, maar sorteert de software de beelden alvast naar eigen inzicht. Zo doet de camera suggesties voor de beste foto, maar blijft de uiteindelijke keuze in handen van de gebruiker.

Of Apple het patent ook echt gaat toepassen in nieuwe telefoons is, zoals zo vaak het geval is bij patenten, nog niet zeker.