Engadget wist foto’s te bemachtigen van de opvolger van de Huawei Ascend Mate 2. Het toestel zal erg vergelijkbaar zijn met zijn voorganger, met een aantal verbeteringen.

Vandaag zijn er foto’s gelekt van de opvolger van de Huawei Ascend Mate (review); De Huawei Ascend Mate 2. Op de foto’s van Engadget is het nieuwe toestel samen met zijn voorganger te zien. Als we de twee toestellen naast elkaar leggen dan zijn er wel verschillen, maar deze zijn allemaal niet ingrijpend te noemen.

De Huawei Ascend Mate 2 is net iets slanker dan zijn voorganger, maar heeft een zelfde, hoekige vorm. In plaats van een 8 megapixel camera zal de Ascend Mate 2 beschikken over een 13 megapixel-variant. Het toestel maakt gebruik van een 1,6 GHz. quad-core processor, de interne opslagcapaciteit is verdubbeld naar 16GB en in plaats van Android 4.1 Jelly Bean zal het toestel gebruikmaken van Android 4.2 Jelly Bean. Net als bij de Huawei Ascend Mate gebruikt Huawei wederom de Emotion UI-skin.

Het meest opvallende aan de Huawei Ascend Mate 2 is misschien wel het feit dat het toestel hetzelfde scherm gebruikt als zijn voorganger, wat betekent dat het toestel een 6,1 inch-scherm heeft, met een resolutie van 720p.

Al met al mogen we concluderen dat de veranderingen die zijn doorgevoerd minimaal lijken, maar mogelijk heeft Huawei nog andere verrassingen achter de hand. Naar verwachting zal de Huawei Ascend Mate 2 op de CES 2014 over een week gepresenteerd worden.

In de galerij bij dit artikel kan je meer afbeeldingen van de smartphone vinden.