2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

Kortgeleden kwam het Chinese Huawei op de markt met de Ascend P6( review). Het toestel moest het vlaggenschip worden van Huawei, in een poging om ook een krachtige speler te worden in de Europese markt. Behalve de Ascend P6 heeft Huawei ook een phablet uitgebracht, met de naam Huawei Ascend Mate. Volgens Huawei moet dit toestel ondanks zijn forse afmetingen met een scherm van 6,1 inch toch handzaam en makkelijk in gebruik zijn.


Huawei heeft de Ascend Mate dus uitgerust met een 6,1 inch IPS+ scherm dat een resolutie van 1280 bij 720 pixels kan weergeven. De Ascend mate maakt gebruik van een quad-core processor. Hier voegt het Chinese merk 2GB werkgeheugen aan toe en een opslagcapaciteit van 8GB. Het toestel heeft ook twee camera’s. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 1 megapixel en die aan de achterkant maakt foto’s van 8 megapixel. Als besturingssysteem wordt Android 4.1 Jelly Bean gebruikt, met daaroverheen een skin van Huawei.

Model Schermgrootte Prijs
Asus Fonepad K004 (review) 7,0 inch 205 euro
Samsung Galaxy Note (review) 5,3 inch 250 euro
Huawei Ascend Mate 6,1 inch 320 euro
Samsung Galaxy Mega 6.3 (review) 6,3 inch 370 euro
Samsung Galaxy Note II (review) 5,5 inch 400 euro


Met deze specificaties in combinatie met de prijs lijkt Huawei de concurrentie aan te willen gaan met onder andere de Samsung Galaxy Mega 6.3. Beide apparaten bieden en groot scherm, maar zijn iets minder krachtig omwille van de verkoopprijs. In deze review zal ik dan ook meermaals de vergelijking maken met deze phablet van Samsung.

De adviesprijs van de Huawei Ascend Mate is 400 euro. Via onze prijsvergelijker wordt het toestel echter al aangeboden voor 320 euro.