Samsung heeft een patentaanvraag ingediend, waarin verschillende illustraties terug te vinden zijn die mogelijk wijzen op het uiterlijk van de nieuwe smartphones van het Zuid-Koreaanse merk. De aanvraag werd al eens in augustus 2013 ingediend en toen werd verondersteld dat het een hint was naar het uiterlijk van de Samsung Galaxy Note 3, maar dat bleek achteraf niet het geval.

De patentaanvraag bevat verschillende illustraties van een smartphone. Het lijkt in dit geval expliciet om een Galaxy Note-toestel te gaan omdat er een opening voor een stylus is te zien. Het is echter goed mogelijk dat de Galaxy S5 hetzelfde ontwerp zal krijgen. Ook is het mogelijk dat Samsung de twee productlijnen samenvoegt.

Op de illustratie is ook te zien dat er geen fysieke knoppen onder het scherm van de smartphone zitten. Samsung is momenteel één van de weinig fabrikanten die nog dergelijke knoppen hanteert. Het ontwerp toont ook een scherm dat op de zijkanten van de smartphone door loopt, maar het zou ook slechts om de bezel rondom de display kunnen gaan.

Meer illustraties uit de patentaanvraag vind je bij dit artikel.