2min

Het lijkt erop dat Samsung er niet in is geslaagd om het uiterlijk van de Galaxy Note 4 tot de presentatie geheim te houden. Er zijn verschillende foto’s gepubliceerd waarop de nieuwe phablet en de bijbehorende verpakking vermoedelijk te zien is.

Op nieuwe foto’s is een onbekende Galaxy-smartphone te zien. Gezien de aanwezigheid van een S Pen lijkt het om een nieuwe Galaxy Note-smartphone te gaan. Samsung plaatst deze pen vooralsnog namelijk enkel in de Galaxy Note-producten.

Uit de foto’s blijkt in de eerste plaats dat Samsung ditmaal zeer dunne randen rondom het scherm hanteert. Het is op dit moment nog onduidelijk of dat betekent dat het scherm groter wordt, of de omvang het toestel afneemt, is nog onduidelijk. De Galaxy Note 3 (review) beschikt over een scherm van 5,7 inch, tot op heden verhoogde Samsung bij elke iteratie de schermgrootte met 0,2 inch.

De behuizing is aan de zijkanten mogelijk van metaal gemaakt. De randen zijn aan de boven- en onderkant voorzien van een afschuining, zoals we dat ook kennen van de Apple iPhone 5 en iPhone 5S (review), HTC One M8 (review) en Huawei Ascend P7 (review).

De achterkant lijkt opnieuw voorzien van imitatieleer, ook is hier vermoedelijk een hartslagmeter te zien. De aansluiting aan de onderzijde is een micro USB 3.0-poort, rechts daarvan zit een speaker. De Galaxy Note 4 is gezien de open USB-aansluiting waarschijnlijk niet waterdicht.

Op het verpakkingsmateriaal vinden we verder weinig nieuwigheden, behalve de vermelde datum van 15 september, mogelijk is dat de dag waarop het toestel in de verkoop gaat. De aankondiging wordt namelijk op 3 september verwacht.