De Sony Xperia Z1 Compact wordt eind januari richting Nederland verscheept, waardoor het toestel vanaf begin februari verkrijgbaar zal zijn. Het toestel werd vorige week door Sony officieel gepresenteerd.

Vorige week deed de Japanse fabrikant Sony de kleinere variant van de Xperia Z1 (review) tijdens de CES in Las Vegas uit de doeken. Deze Xperia Z1 Compact is uitgerust met een Snapdragon 800-chipset van Qualcomm, met een quad-core processor die is geklokt op 2,2 GHz. Verder beschikt het toestel over een 20,7 megapixel-camera en draait het op Android 4.3 Jelly Bean. Het 4,3 inch-beeldscherm toont een HD-resolutie.

De Japanse fabrikant Sony heeft verklaard dat er vanaf eind januari met de verscheping richting Nederland zal worden begonnen. Dit komt erop neer dat de Xperia Z1 Compact omstreeks begin februari in de Nederlandse schappen zal liggen.

Bekend was al dat de Xperia Z1 Compact per vandaag bij telecomaanbieder T-Mobile voor te bestellen was. Hierbij wordt het toestel geleverd met de Sony MDR-10RC headset. Hoewel de adviesprijs in Nederland is gesteld op 549 euro, bedraagt de prijs in Duitsland en Italië 50 euro minder.