min

Tags in dit artikel

,

Met de Motorola Assist-applicatie was het al mogelijk om ontvangen berichten door de applicatie automatisch te laten voorlezen. Met de nieuwste versie kan de gebruiker middels een spraakbericht antwoorden, wat automatisch wordt omgezet in een tekstbericht.

De Amerikaanse fabrikant Motorola heeft een nieuwe versie van haar Motorola Assist-applicatie uitgebracht. Deze is sinds gisteren in de Google Play Store te verkrijgen. Het was met deze persoonlijke assistent al mogelijk om een Motorola-smartphone aan te passen naar gelang de situatie waarin de gebruiker zich bevindt.

Zo kan Motorola Assist berichten automatisch voorlezen wanneer de gebruiker bijvoorbeeld aan het rijden is. Ook kunnen alleen belangrijke oproepen worden doorgeschakeld op het moment dat de gebruiker in een vergadering zit of van een welverdiende nachtrust geniet.

In de nieuwste versie heeft Motorola enkele verbeteringen aangebracht. Naast het pletten van de nodige bugs zal de mobiele applicatie beter in staat zijn om te detecteren of de gebruiker aan het rijden is. De belangrijkste nieuwe functie is dat de gebruiker middels spraak op inkomende berichten kan reageren. Deze worden door Motorola Assist omgezet tot een tekstbericht. Ook wordt tijdens het rijden automatisch de favoriete muziek-applicatie van de gebruiker geopend.

De applicatie wordt ondersteund door de Moto X, Droid Ultra, Droid Mini en Droid Maxx. Bepaalde functies van Motorola Assist zijn beschikbaar voor de goedkope Moto G, maar de spraakgestuurde functies horen hier niet bij.

De update heeft een grootte van 2,9MB en vereist minimaal Android’s versie 4.2.