1 min

Inmiddels beschikken alle mobiele platformen over een eigen spraakassistent waarmee je bepaalde taken kan uitvoeren en berichten kan sturen. Google Now en Siri ondersteuning inmiddels ook de Nederlandse taal, er bleef echter één groot nadeel, het versturen van berichten kan eigenlijk alleen via sms en de standaard e-mail cliënt. Google Now gaat nu echter ook andere berichtendiensten ondersteunen.

Google heeft in een blog bekendgemaakt dat het nu ook mogelijk is om een tekstbericht via WhatsApp te sturen middels een spraakbericht aan Google Now. De applicatie van WhatsApp wordt niet geopend voor het versturen van het bericht maar Google Now communiceert wel met de applicatie.

Door te zeggen: "Send WhatsApp message to", gevolgd door de naam van de contactpersoon, kan je een WhatsApp-bericht sturen naar een van je contacten. Op dit moment werkt het WhatsApp-commando alleen nog in het Engels, maar op termijn zal dit commando ook in het Nederlands gaan werken.

Google laat op zijn blog weten dat naast WhatsApp ook NextPlus, Telegram, Viber en Wechat worden ondersteund. Wel moet je hiervoor de laatste versie van deze apps hebben geïnstalleerd. Grote afwezigen in dit rijtje met namen is Facebook Messenger, wat op zich wel jammer is.

Google heeft wel laten weten dat het in de toekomst meer berichtendiensten wil toevoegen en ook ondersteuning voor meer talen. Daarmee wordt de spraakassistent van Google weer net even een stukje beter.