2min Devices

Netflix belooft grote uitbreiding in Europa

Uit Netflix’ financiële cijfers over het vierde kwartaal blijkt dat er 2,33 miljoen Amerikaanse en 1,74 miljoen Europese abonnees zijn bijgekomen. Netflix geeft eveneens aan een uitbreiding van haar beschikbaarheid te plannen naar verschillende Europese landen. Een snelle beschikbaarheid in België lijkt daarmee vrijwel zeker.

De Amerikaanse on-demand videodienst Netflix heeft in een brief aan de aandeelhouders de cijfers van het vierde kwartaal gepresenteerd. Hieruit kan worden opgemaakt dat het aantal abonnees is gestegen en dat ook de verwachtingen voor de komende periode gunstig zijn.

Het totaal aantal abonnees bedroeg eind 2013 wereldwijd circa 44 miljoen, waarvan 33 miljoen Amerikaanse en 11 miljoen internationale gebruikers. Het totale ledenaantal is daarmee gedurende vierde kwartaal toegenomen met circa vier miljoen. De verwachting is dat er in het eerste kwartaal van 2014 opnieuw zo’n vier miljoen abonnees bij zullen komen.

Tevens zal het aantal landen waar Netflix beschikbaar zal zijn het komende jaar worden uitgebreid. Netflix acht een dergelijke expansie mogelijk gezien het reeds behaalde internationale succes. Dit zou kunnen betekenen dat de videodienst ook snel in België beschikbaar zal zijn. Overigens bestaat er al wel een enigszins omslachtige mogelijkheid om in België van Netflix gebruik te maken (link).

Ook het aanbod zal de komende jaren verder worden uitgebreid. Hierbij zal onder andere de volledige serie van het populaire Breaking Bad in 4K-kwaliteit worden aangeboden.

Bron:Netflix