1 min

Tags in dit artikel

,

Nadat de onafhankelijke ontwikkelaar Rudy Huyn eigenhandig een Windows Phone-versie van de Tinder-applicatie ontwikkelde, zal er binnenkort een officiële versie voor Windows Phone worden gelanceerd. Het Tinder-team was onder de indruk van Huyn’s prestatie en heeft besloten hem hiervoor in de arm te nemen.

De date-applicatie Tinder verscheen omstreeks september 2012 in de Verenigde Staten. Inmiddels wordt deze mobiele applicatie dagelijks meer dan 100.000 keer gedownload en blijkt deze ook in de Benelux mateloos populair. Met de applicatie kunnen gebruikers in gesprek komen met anderen in de omgeving. Hiervoor dienen beide gebruikers echter in elkaar geïnteresseerd te zijn. Dit selectieproces vindt plaats aan de hand van foto’s uit hun gekoppelde Facebook-account.

Gezien de applicatie enkel op de mobiele platformen Android en iOS beschikbaar is, besloot ontwikkelaar Rudy Huyn eigenhandig een onofficiële Windows Phone-variant te ontwikkelen. Deze applicatie verscheen ruim een week geleden onder de naam 6tindr in de Windows Phone Store. Na een klacht vanuit Tinder werd de applicatie na twee dagen echter weer verwijderd.

Toch bleek het team van Tinder onder de indruk van Huyn’s prestatie. Op zijn Twitteraccount heeft de ontwikkelaar laten doorschemeren dat hij door Tinder in de arm is genomen voor het ontwikkelen van een officiële Windows Phone-applicatie. Het is nog niet bekend wanneer deze in de Windows Phone Store zal belanden.