1 min

Het lijkt er sterk op dat HTC’s volgende vlaggenschip niet zal beschikken over een scherm met een 2K-resolutie. De vondst van een Full HD-achtergrond die bestemd is voor de smartphone wijst daarop.

De achtergrond is gelekt via de twitteraccount @evleaks, een bron van veelal correcte informatie over smartphones en tablets. De achtergrond is bedoeld voor HTC’s volgende vlaggenschip, dat momenteel onder allerlei benamingen door het leven gaat. Zo luidt de codenaam van het toestel simpelweg M8, maar wordt de telefoon ook al aangeduid als HTC One+ of HTC One Two.

Onlangs werd al eens beweerd dat het nieuwe topmodel niet over een 2K-scherm zou beschikken. De resolutie van de gelekte afbeelding bedraagt 2160 bij 1080 pixels. Daarmee lijkt de achtergrond niet bestemd voor een smartphone met een 2K-resolutie, maar blijft de Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels behouden. Het verschil in grootte is bedoeld om extra ruimte te bieden aan animaties van het besturingssysteem.

Mogelijk wordt de opvolger van de HTC One (review) aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Deze beurs vindt plaats in februari.

Update (14:17)
@evleaks heeft nog wat extra informatie gegeven over HTC’s volgende toptoestel. Deze smartphone zal volgens de account HTC’s eerste model zonder fysieke Android-knoppen zijn. De knoppen zijn dus in het scherm geïntegreerd.