1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens de Korea Times kunnen we aanstaande september tijdens de IFA de aankondiging van Samsung’s concurrent van Google Glass verwachten. De krant baseert zich op anonieme bronnen binnen Samsung.

Mogelijk zal de bril door het leven gaan als Galaxy Glass, maar het is niet ondenkbaar dat Samsung een creatievere naam zal ophoesten. Volgens één van de bronnen van Korea Times is het niet te verwachten dat dit soort draagbare technologie direct winstgevend zal zijn door de lage vraag. Door vol te houden zal de consument echter steeds meer openstaan voor deze nieuwe productcategorie.

De bril zal net als Google Glass niet op zichzelf staan, maar gebruikmaken van een verbinding met een smartphone. Op die manier kan de bril dan wel gebruikt worden om gesprekken op te nemen en muziek te luisteren. Dit zijn functies die Samsung ook al biedt met de Galaxy Gear (review).

Als Samsung inderdaad tijdens de IFA met een aankondiging komt en de Galaxy Glass op korte termijn in de winkels kan leggen, zal het Zuid-Koreaanse bedrijf vermoedelijk bij de partijen horen die vooraan meelopen. Dat zal ook ongetwijfeld Samsung’s doel zijn.