1 min

Samsung is bezig met een eigen variant van de Google Glass. Dit blijkt uit een patent dat het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft aangevraagd bij de Koreaanse autoriteiten.

The Wall Street Journal wist te melden dat Samsung een patent heeft aangevraagd voor een apparaat dat wel heel veel lijkt op Google Glass, maar dan een iets sportievere variant. Het aanvragen van het patent suggereert dat Samsung niet een sportieve variant van Google Glass maakt in opdracht van Google, maar een eigen bril aan het maken is.

Dat Samsung zich graag wil gaan mengen in de nieuwe markt van mobiele apparaten die op het lichaam te dragen zijn is geen geheim. Eerder bracht het bedrijf al de Galaxy Gear-smartwatch uit. Deze werd echter over het algemeen niet al te enthousiast ontvangen door de pers.

Het patent laat een bril zien die oordopjes ingebouwd heeft. Hierdoor is het met de bril mogelijk om gesprekken aan te nemen en muziek te luisteren. Dit zou voornamelijk handig zijn bij het sporten.

Volgens geruchten zal de bril de mogelijkheid hebben om notificaties van je smartphone weer te geven of andere apparaten aan te sturen. Dit is overigens ook mogelijk bij Google Glass. De bril zou Samsung Gear Glass moeten gaan heten, maar Samsung Galaxy Glass is ook een mogelijkheid.